Skip to main content

Schoenaker voor topper: “Vijf clubs liggen dichtbij elkaar”

By 19 januari 2018Eredivisie, Voorpagina

De gebroeders Schoenaker hadden afgelopen zomer de clubs voor het uitzoeken, maar bleven eredivisionist DFS Arnhem trouw. In de clubkleuren van de Gelderse club hoopt Peter Schoenaker de gewilde BENE-League te bereiken. 

Advertentie

Zaterdagavond gaan Schoenaker en DFS Arnhem op bezoek bij concurrent AJ Sports/Hellas. “Het besef is er dat het een belangrijke wedstrijd is”, opent Peter Schoenaker. “We moeten er, zo snel na de winterstop, meteen staan. In de eerste seizoenshelft morste DFS Arnhem na een aantal speelrondes punten.

“We zochten te snel naar de afronding”

“Dat moet nu niet meer gebeuren”, zegt de 24-jarige cirkelloper. In Arnhem ging Hellas met de zege (29-30) aan de haal. “We zochten te snel naar de afronding. Terwijl de buurman er misschien beter voor stond. We moeten nu laten zien dat we daarin gegroeid zijn.”

Middenblok
Samen met zijn broertje Robin Schoenaker vormt Peter Schoenaker het middenblok van DFS Arnhem. “Dat blijft altijd bijzonder”, is Schoenaker eerlijk. Deze zomer kon het duo rekenen op interesse uit de BENE-League. “De competitie is aantrekkelijk, maar er zijn meer aspecten belangrijk om van club te wisselen.”

Advertentie

“Als ik de stap maak, dan wil ik die maken met Robin”

“Als ik de stap maak, dan wil ik die maken met Robin. We proberen het zo lang mogelijk vol te houden samen te spelen”, vertelt de mannetjesputter. “Maar nu hebben we met de club ook een kans. De concurrentie is groot. Vijf clubs liggen heel dichtbij elkaar. Er komen belangrijke wedstrijden aan.”

Top-2
Naast aanstaande opponenten Hellas en DFS Arnhem maken ook Houten, Red-Rag/Tachos en Oosting E&O een kans de sprong naar de BENE-League te maken. De top-2 van de eredivisie gaat in de lente strijden twee, Nederlandse, afvallers van de grensoverschrijdende competitie.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie