Skip to main content

Schoenaker voor kwartfinale: “Het is een serieuze krachtmeting voor het team”

By 22 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Bij de laatste acht van de beker treffen vanavond de vijfde Nederlandse club in de BENE-League en de nummer twee van de eredivisie elkaar. Bevo versus DFS Arnhem. Kunnen de Gelderse gasten met oud-speler van Bevo in de opstelling Peter Schoenaker (30) voor de enige verrassing in het toernooi zorgen?

Advertentie

Bekerstunts laten in 2024 nog op zich wachten. Landskampioen LIONS en Aalsmeer hebben de laatste vier bereikt. Bevo en DFS Arnhem spelen vanavond om de derde plaats in de halve finale en: “Dat is voor DFS iets unieks!”, deelt Schoenaker.

De cirkelspeler is met de lichtblauw-roden samen met koploper BFC en Tachos in gevecht om de eredivisietitel. “Deze kwartfinaleplaats is een mooie extraatje. Ben wel benieuwd waar we staan. Ik hoop dat we lang meekunnen.”

Seizoen 2018/2019
Schoenaker kent de kracht van de BENE-League. In het seizoen 2018/2019 droeg hij het geel-blauw van de aanstaande tegenstander waarna hij naar Sporting Pelt overstapte. “Ik vind het niet bijzonder om in Panningen te spelen. Het is een serieuze krachtmeting voor het team. Daar kijk ik naar uit.”

Advertentie

“We zijn sterk in de competitie gestart, maar hebben een slechte januari achter de rug”, vervolgt Schoenaker. “Na de winterstop hebben we moeite met het hoge niveau te halen. Tegen Bevo moeten we er weer als team staan. Individueel, zowel in de aanval als dekking, lukt het ons deze periode niet en daar moeten we tegen een club uit de BENE-League al helemaal niet aan beginnen.”

Een verrassing in de beker zou voor trainer/coach Pascal Lucassen zijn laatste maanden bij DFS Arnhem glans geven. Hij gaat na vier jaar in Gelderland stoppen. “Pascal heeft een mooie periode voor de groep gestaan en dan is het soms verstandig om iemand anders aan te stellen”, vindt Schoenaker die zelf zijn toekomst nog niet heeft uitgestippeld. “Ik ben benieuwd wie zijn opvolger wordt.”

Om 20:00
Bevo tegen DFS Arnhem begint net als Aalsmeer 2 – E&O vanavond om 20:00. “Als het aan het eind nog gelijk staat zullen bij hen de zenuwen toenemen en moeten we toeslaan”, besluit Schoenaker.

Foto: FotoReza

Advertentie