Skip to main content

Schutrups gaat voor kans in Duitsland

Doelvrouw Larissa Schutrups (21) staat tot en met de lente van 2024 bij Bundesliga-club HSG Bad Wildungen Vipers onder de lat.

Advertentie

Na twee seizoenen ruilt de goalie het Amsterdamse VOC aankomende zomer in voor het avontuur in Duitsland. Bij HSG Bad Wildungen Vipers komt Schutrups landgenoten Anouk Nieuwenweg en Tessa Bremmer tegen.

Blij met de kans
“Het niveau in Duitsland is hoger dan in de eredivisie. Ik ben dan ook heel blij met de kans die de ‘Vipers’ me geven”, vertelt Schutrups. In 2020 kwam ze via E&O in de hoofdstad terecht.

Bremmer van HSG Bad Wildungen over het aantrekken van Schutrups: “Larissa is zeer getalenteerd en heeft ervaring in de eredivisie en bij Jong Oranje. Aankomend jaar hebben we weer een sterk duo onder de lat. Manuele Brütsch kan haar ervaring aan een jonge keepster doorgeven.”

Verweij en Van Galen
Bij VOC heeft Schutrups te maken met sterke concurrentie. Afgelopen zaterdagavond tegen VZV (29-32 overwinning) koos trainer/coach van de Amsterdammers Rachel de Haze voor positiegenoten Romy Verweij en Senna van Galen kiezen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie