Skip to main content

Sensationele statistiek Riepe in Venlo: “Ik weet wél, dat het mijn eigen record is”

By 20 februari 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Alsnog bleef Velo op bezoek bij titelhouder HandbaL Venlo met lege handen achter, maar het doelpuntenaantal van Carmen Riepe van zaterdagavond is noemenswaardig. Aldus Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De verslaggever telde namelijk liefst achttien goals van Riepe. “Ik stond er zelf ook van te kijken”, reageert de opbouwer van Velo. “Er werd gezegd dat het een record is, maar dat weet ik niet. Ik weet wél, dat het mijn eigen record is.”

In Limburg ging de nummer vier van de eredivisie er met 42-27 af. Toch stond er op de vloer van HandbaL Venlo geen maat op topschutter Riepe. “De meeste doelpunten heb ik tegen Venlo ook gescoord vanaf de tweede lijn. Er zaten volgens mij vier strafworpen bij. De verdediging van Venlo dekte wel ver naar voren, maar daar maakten Talisa Groen en Angelique van Duijvenbode prima gebruik van, zodat ik toch kon afronden.”

“Maar we hadden deze punten ook niet ingecalculeerd”, besluit Riepe die met de ploeg uit Wateringen debuteert in de eredivisie. “Teams als VOC en Venlo zijn gewoon nog een maat te groot. Zij kunnen bovendien de hele wedstrijd door wisselen en die mogelijkheden hebben wij niet.”

Lees ook: Uitzege Volendam, ook koplopers winnen en tien voor Van der Geest

Foto: FotoReza

Advertentie