Skip to main content

Servië beschuldigt Slovenië van spionage tijdens training

By 10 november 2022Achtergrond, Voorpagina

Bij het EK in Noord-Macedonië, Montenegro en Slovenië is het laatstgenoemde thuisland in opspraak gekomen. Groepsgenoot Servië beschuldigt de Slovenen ervan de training voorafgaande aan het duel tussen beide rivalen te hebben opgenomen met camera’s. 

Advertentie

De Servische bondsvoorzitter Milena Delic Bilder plaatste op haar Instagram-kanaal foto’s van stapels karton met een gat erin, waarachter vastgeplakte smartphones en tablets stonden. Vanaf de kartonnen dozen was het trainingsveld goed zichtbaar. Dinsdagavond namen Slovenië en Servië het tegen elkaar op. De Slovenen wonnen het duel met 27-24. 

“Het is triest dat de tegenstander onze training opneemt met tablets en smartphones, omdat ze bang zijn van ons te verliezen’’, zei de Servische speelster Jelena Lavko na afloop van het duel. Servië is door de nederlaag als laatste geëindigd in groep B. Slovenië plaatste zich als nummer drie voor de hoofdfase van het EK.

Verjaardagsverrassing
Bondsvoorzitter Delic Bilder liet weten dat Slovenen als reactie gaven dat zij een jarige speelster wilden verrassen met een verjaardagscadeau en haar reactie daarop wilden vastleggen. Echter is geen van de Sloveense speelsters binnenkort jarig. Alleen Tjasa Stanko was op 5 november jarig, twee dagen voor de bewuste training. 

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie