Skip to main content

SEW maakt podium compleet en zwaait kwartet uit

SEW is achter landskampioen VOC en HandbaL Venlo derde van Nederland geworden. Afgelopen weekend rekenden de blauw-witten voor de tweede keer af met uitdager Velo.

Advertentie

Door de 29-25 thuisoverwinning maken de Noord-Hollanders het podium compleet. Na het laatste fluitsignaal nam het thuispubliek van SEW afscheid van Sharon Noordermeer (foto), Britt Koopman en Eline Wit. Het drietal gaat stoppen.

Europees ticket
Halverwege stond Velo nog voor (12-13). Na 23-23 sloeg SEW via Lynn Holtman en Naomi Gooyers een gaatje (25-23). Laatstgenoemde maakte tegen de gasten uit Wateringen voorlopig haar laatste zes doelpunten voor SEW, want Gooyers heeft besloten in de zomer bij VOC aan te sluiten.

Voor Velo is plaats vier al een grootse prestatie. Een jaar geleden waren de Zuid-Hollanders nog actief in de eerste divisie. Zo gaat de eredivisiedebutant aan de haal met een Europees ticket.

Veltrop en Van Giersbergen
Waar SEW verder moet zonder het kwartet, meldde de club eerder al de komst van Lysanne Huele (Quintus), Dagmar Oude Voshaar (DSVD) en Ashley Jacobs (V&L). Zoë van Giersbergen moet in het nieuwe seizoen terugkomen van een zware blessure.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie