Skip to main content

SEW plukt smaakmaker weg

By 31 december 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Middenmoter SEW heeft zich voor de tweede seizoenshelft versterkt met smaakmaker van competitiegenoot Volendam Nyah Metz (22).

Advertentie

De handige linkerhoekspeler draagt vanaf het nieuwe kalenderjaar het blauw-wit van de nummer zeven van de eredivisie. Volendam staat tiende.

In 2021 stapte Metz over van VOC naar Volendam. In het vissersdorp toonde de rappe blondine aan gevaarlijk te zijn vanuit de linkerhoek en de break-out. Zo speelde Metz zich bij SEW in de kijker. Bestuurslid Topsport in Nibbixwoud Mike Schouten: “Nyah stond al geruime tijd op ons verlanglijstje. Het is fantastisch dat we haar al in januari kunnen verwelkomen.”

“Natuurlijk vind ik het erg jammer dat ik weg ga bij Volendam, omdat ik het daar zo naar mijn zin had en goede vriendschappen heb opgebouwd”, vertelt Metz. “Echter het is nu tijd om aan mezelf te werken en ik denk dat SEW mij hierbij het beste kan helpen. Het voelt voor mij als de ideale club om de volgende stap te zetten.”

Metz is de tweede tussentijdse versterking van SEW. Eerder koos Naomi Gooyers voor een terugkeer bij de ploeg van Michael Vijverberg. Dagmar Oude Voshaar speelt na de jaarwisseling weer voor DSVD.

Foto: FotoReza

Advertentie