Skip to main content

SEW raakt duo kwijt aan tweede Bundesliga-club

SEW raakt Eline Veltrop (foto) en Nyah Metz (beiden 22) kwijt aan tweede Bundesliga-club TuS Lintfort.

Advertentie

Het duo van de Noord-Hollandse eredivisionist verhuist naar Duitsland om voor de nummer elf van het afgelopen seizoen te spelen. Waar spelmaker Veltrop meerdere seizoenen in de hoofdmacht van SEW speelde en ook in Europa uitkwam, heeft Metz er pas een half jaar in Wognum op zitten.

Nieuwe uitdaging
De linkerhoekspeler kwam in de winter over van Volendam. Eerder speelde Metz, die jeugdinterlands op het zand speelde, voor het Amsterdamse VOC.

Veltrop over haar overgang: “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilde het in een ander land proberen. Ik vond de proefstage in Lintfort erg leuk en ik denk dat ik bij ‘TuS’ nog veel kan leren.”

Maxime Drent
“Ik heb altijd in het buitenland willen spelen”, vervolgt teamgenoot Metz. Na drie seizoenen vertrekt de opbouwspeelster naar Zwitserland. “Ben er van overtuigd dat dit de juiste stap is. Ik wil me graag in de tweede Bundesliga bewijzen.”

Bij TuS Lintfort komen Veltrop en Metz één landgenoot tegen: Fenna Muilenburg. Schutter Maxime Drent verkast naar Zwitserland.

Neckarsulm SU
Eerder maakte Lynn Holtman haar transfer van SEW naar Duitsland bekend. De jeugdinternational heeft bij Neckarsulm SU getekend dat uitkomt op het hoogste niveau van het land.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie