Skip to main content

SG BBM Bietigheim dichtbij landstitel, ook achtervolgers in Duitsland winnen

SG BBM Bietigheim is door de zoveelste competitiezege weer een stap dichterbij titelprolongatie. Ook achtervolgers in de Bundesliga wonnen afgelopen speelweekend.

Advertentie

Op bezoek bij SV Union Halle-Neustadt boekte de machtige koploper overwinning negentien van het seizoen: 17-33 (6-19). Oranjedame Inger Smits, die na het lopende seizoen naar het Roemeense CSM Bucuresti vertrekt, was bij negen goals van de gasten betrokken. De Limburgse scoorde vier keer en gaf vijf assists. SG BBM Bietigheim heeft na 21 wedstrijden nog niet verloren.

Door bij hekkensluiter Neckarsulm SU te winnen blijft Borussia Dortmund tweede in Duitsland: 24-31. Doelvrouw Tess Lieder viel sterk in. Ze keerde negen ballen van de thuisploeg (50 procent). Met vier uit vijf was ook landgenoot Harma van Kreij belangrijk voor Borussia Dortmund dat zes punten achterstand heeft op SG BBM Bietigheim.

Ook ‘Vipers’ in degradatiezone
Namens de thuisploeg vond Amber Verbraeken zes keer het net. De rechterhoekspeler is bezig aan haar laatste periode bij Neckarsulm SU, want Verbraeken vertrekt naar HSG Blomberg-Lippe. Neckarsulm SU blijft laatste.

Advertentie

Het verschil met HSG Bad Wildungen Vipers is met vijf speelrondes te gaan één punt: zes om zeven. De concurrent redde het ondanks zeven goals van Anouk Nieuwenweg, de rechteropbouwer maakt in de zomer een transfer naar Polen, niet bij TuS Metzingen (39-29) en blijft in degradatienood.

Zeven van Hendrikse
HSG Bensheim/Auerbach staat nog altijd hoog op de ranglijst van de Bundesliga. De Nederlands getinte club kende zaterdagavond weinig moeite met de aanstaande club van Marloes Hoitzing BSV Sachsen-Zwickau: 33-24 (18-13). Cirkelspeler Jill Kooij was de enige landgenoot bij de winnende partij die met een doelpunt van zich liet horen.

De top-4 in Duitsland wordt door Thüringer HC compleet gemaakt. Met een scherpe international Nathalie Hendrikse, zeven goals, zegevierden de gasten gisteren bij Buxtehuder SV: 28-32 (11-13). Bij de thuisploeg was Nyala Krullaars met twee treffers en evenveel assists nuttig.

Pam Korsten
Op hetzelfde moment maakte Pam Korsten eentje minder dan Oranjedame Hendrikse. De 20-jarige rechterhoek, bezig aan haar eerste seizoen in de Bundesliga, zette in het wit-groen van VfL Oldenburg haar zes schotpogingen tegen TSV Bayer 04 Leverkusen om in een doelpunt. De Noord-Duitsers trokken zo aan het langste eind (31-20) en staan knap zesde.

Top-5 Bundesliga:
1. SG BBM Bietigheim 21-40
2. Borussia Dortmund 21-34
3. HSG Bensbeim/Auerbach 21-32
4. Thüringer HC 21-31
5. HSG Blomberg-Lippe 21-30

Foto: FotoReza

Advertentie