Skip to main content

SG BBM Bietigheim en Györ nemen de leiding in Champions League

Landskampioenen SG BBM Bietigheim en Györ staan na dit weekend aan het hoofd van hun poule in de Champions League.

Advertentie

De Duitse ploeg won gisteren met 30-23 van Krim Mercator uit Slovenië. International Inger Smits (foto) maakte er vier en gaf in het tenue SG BBM Bietigheim een aantal assists.

Odense Håndbold
Door het resultaat komt de kampioen van Duitsland op negen punten in poule A. Ook CSM Bucuresti heeft na vijf wedstrijden negen punten, maar een minder doelsaldo dan SG BBM Bietigheim. Positie nummer drie wordt ingenomen door titelhouder Vipers Kristiansand dat afgelopen weekend met 26-26 gelijkspeelde tegen Ferencvaros.

Ook in groep A: een uitzege van Odense Håndbold. In Frankrijk was de Deense formatie, nog altijd zonder de geblesseerde Dione Housheer, na een sterke start te sterk voor het Brest Bretagne van Merel Freriks: 21-25 (8-16). Drie maal scoorde Bo van Wetering voor Odense Håndbold.

Advertentie

Yvette Broch
De koppositie in poule B is voor het Györ van Yvette Broch. De oud-winnaar uit Hongarije kende gisteren één helft moeite met Storhamar Elite Handball. In Noorwegen klonk bij 21-35 (13-15) het eindsignaal. Broch pikte drie treffers mee.

In de strijd om plaats drie van groep B heeft Team Esbjerg uitstekende zaken gedaan. In eigen huis klopte de Deense runner-up concurrent Metz Handball: 35-28 (18-12). Zo is Team Esbjerg de ploeg van voormalig bondscoach van Oranje Manu Mayonnade op één punt genaderd: zeven om zes. Namens Metz Handball vond Debbie Bont in Denemarken één keer het net.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie