Skip to main content

SG BBM Bietigheim laat zich in bekerfinale verrassen

Een verrassing in Duitsland, want niet SG BBM Bietigheim, maar TuS Metzingen is gisteren in Stuttgart aan de haal gegaan met de DHB Pokal. In de eindstrijd gaf de favoriet een voorsprong uit handen: 30-28.

Advertentie

Bij 15-17 halverwege had SG BBM Bietigheim nog de beste papieren, maar in helft twee sloeg de underdog toe. Na 19-19 liep de ploeg in het roze uit naar 26-23.

Na 29-28
Bij de laatste vier had SG BBM Bietigheim, koploper in de competitie, nog knap afgerekend met nummer drie van de Bundesliga Thüringer HC: 21-25. In de halve finale scoorden Oranjedames Kelly Dulfer (vijf) en Inger Smits (drie) samen acht doelpunten.

De vier van Dulfer in de finale waren niet genoeg voor de hoofdprijs. Na 29-28 maakte TuS Metzingen ook de laatste van de eindstrijd. Met negen goals werd Jana Scheib namens de gelukkige winnaars de topschutter van de spannende pot in de Porsche Arena.

Hendrikse en Korsten
In de troostfinale rekende VfL Oldenburg af met Thüringer HC. In de partij die in 34-30 eindigde vonden landgenoten Nathalie Hendrikse (zeven treffers) en Pam Korsten in het wit-groen (vijf) het net.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie