Skip to main content

SG BBM Bietigheim verslaat opnieuw Denen

Na Ikast Håndbold heeft SG BBM Bietigheim ook competitiegenoot Odense Håndbold in Europa geklopt. Zo staan de Duitsers in de kwartfinale van de Champions League op voorsprong.

Advertentie

Het heenduel bij de laatste acht eindigde gisteren in 30-26 voor SG BBM Bietigheim. In de pauze was het verschil al drie (15-12) in het voordeel van de ploeg waar Inger Smits (foto) er vier scoorde en ook als aangever belangrijk was. Bij de 22-16 van de Limburgse was het verschil tussen beide kanshebbers op de Final4 het grootst.

Net als Smits vond ook Dione Housheer in de partij in de Champions League vier keer het net. Linkerhoekspeler Bo van Wetering maakte er tevergeefs drie in het oranje-wit.

Nederlandse arbitrage
In de tussenronde schakelde SG BBM Bietigheim, slechtst zesde in de poulefase, reeds het Deense Ikast Håndbold uit. De return is aanstaande zondag in de hal van Odense Håndbold. De beslissende kwartfinale wordt door Rick Wolbertus en William Weijmans gefloten.

De vierde kwartfinale tussen CSM Bucuresti en Metz Handball mondde uit in een overwinning voor de bezoekers uit Frankrijk: 24-27. Met een stoppercentage van liefst 45 procent, achttien stops, werd doelvrouw Hatadou Sako in Roemenië de ‘WOTM’.

Opvolger van Duijndam
De Franse doelvrouw volgt in de zomer Rinka Duijndam op bij Györ. De Oranjedame vertrekt op haar beurt naar competitiegenoot van CSM Bucuresti: Rapid Bucuresti.

Lees ook: Györ van Johansson wint eerste kwartfinale

Foto: Tina Kolthof

Advertentie