Skip to main content

SG BBM Bietigheim vloert titelhouder EHF European League

By 9 januari 2022januari 11th, 2022Buitenland, Duitsland, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

SG BBM Bietigheim heeft in de eerste wedstrijd van de poulefase van de EHF European League titelhouder Nantes geklopt: 25-27.

Advertentie

Na 16-17 bij rust zorgde international Danick Snelder voor het gaatje van vier (20-24) in het voordeel van de gasten uit Duitsland. Topschutter van het afgelopen WK Nathalie Hagman zorgde enkele minuten voor net eind voor de aansluiting: 24-25.

Na een uur trokken niet de Fransozen, maar SG BBM Bietigheim aan het langste eind. Internationals van Duitsland Antje Laurenroth en Kim Naidzinavicius beslisten het duel in het voordeel van de koploper van de Bundesliga.

Landgenoten Inger Smits (drie goals) en Danick Snelder (twee) werkten zich op het scoreformulier. Kelly Dulfer was op het parket van Nantes ongelukkig in de afronding. Doelvrouw Lieke van der Linden bleef een uur op de bank zitten.

In groep B komt SG BBM Bietigheim op twee punten. De Duitsers gaan samen met CS Minaur Baie Bare, dat MKS Zaglebie Lub wist te verslaan (34-32), aan kop. Volgende week zaterdag ontvangt SG BBM Bietigheim de medekoploper uit Roemenië.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie