SG BBM Bietigheim voor even alleen aan de leiding

SG BBM Bietigheim heeft ook het negende competitieduel in de Bundesliga weten te winnen en gaat voor even alleen aan de leiding op het hoogste niveau van Duitsland.

Na het WK pikte SG BBM Bietigheim op bezoek bij Buxtehuder SV punt zeventien en achttien op. Na 8-15 bij rust werd het 21-27 voor de gasten waar aanvoerder van Oranje Danick Snelder vier keer scoorde.

Ook Inger Smits kwam tot vier doelpunten. Op het eindtoernooi in Spanje kwam de Limburgse spelmaakster in de belangrijke wedstrijden pas in de staart tevoorschijn. Tegen Noorwegen maakte Smits na rust tevergeefs zes belangrijke doelpunten. Door de 34-37 nederlaag werd Nederland op het WK al voor de kwartfinale uitgeschakeld.

Met achttien punten staat SG BBM Bietigheim, dat nog niet heeft verloren, eerste. Ook titelhouder Borussia Dortmund is nog ongeslagen, maar kon door een omicronuitbraak bij opponent HSG Blomberg-Lippe niet in actie komen. Het verschil op de ranglijst is twee punten.

Op zondag komen beide uitdagers elkaar in competitieverband voor het eerst tegen. SG BBM Bietigheim ontvangt Borussia Dortmund. Afgelopen zomer pakte de huidige lijstaanvoerder ten koste van de runner-up de Supercup.