Skip to main content

SG BBM Bietigheim voor het eerst naar Final4, cruciale rol Dulfer

SG BBM Bietigheim heeft voor het eerst in de clubhistorie de Final4 van de Champions League gehaald. Kelly Dulfer (foto) en co konden vanmiddag een kleine nederlaag bij Odense Håndbold hebben.

Advertentie

De tweede kwartfinale eindigde in 32-30 (17-16). Een week geleden werd het in Duitsland 30-26 voor SG BBM Bietigheim waardoor de koploper van de Bundesliga ten koste van favoriet Odense Håndbold naar Boedapest gaat.

Met zeven goals en nog meer assists was international Dulfer over de grens heel belangrijk voor SG BBM Bietigheim. Landgenoot Inger Smits scoorde in Denemarken twee maal. Aan de overkant vonden Dione Housheer (vier doelpunten), Bo van Wetering (drie) en Nikita van der Vliet het net.

Wolbertus en Weijmans
Odense Håndbold – SG BBM Bietigheim werd door Rick Wolbertus en William Weijmans gefloten. Het koppel hield zich staande en kwam het uur zelfs zonder tijdstraffen door. Wolbertus en Weijmans laten zich deze zomer ook op het EK U20 zien.

Andere Oranjedames die volgende maand voor de Europese clubtitel gaan strijden zijn Rinka Duijndam en Yvette Broch. Hun Hongaarse club Györ, gecoacht door bondscoach Per Johansson, schakelde bij de laatste acht over twee wedstrijden titelhouder Vipers Kristiansand uit.

Kopje onder
Zo is Lois Abbingh net als Angela Malestein en alle Nederlandse bij Odense Håndbold kopje onder gegaan. Metz Handball en Team Esbjerg maken het deelnemersveld tijdens de Final4 compleet. Het finaleweekend is op 1 en 2 juni.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie