Skip to main content

SG Flensburg-Handewitt geeft teken van leven, ook zeges Smits en Schagen

By 11 november 2021Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het SG Flensburg-Handewitt van assistent Mark Bult heeft na aanmodderen weer een teken van leven in de Bundesliga gegeven. Runner-up Füchse Berlin werd het slachtoffer van de tegenaanval van de oud-landskampioen.

Advertentie

In zowel Duitsland als de Champions League heeft SG Flensburg-Handewitt een moeilijke periode achter de rug. Te vaak stond de grootmacht uit Noord-Duitsland aan de verkeerde kant van de score. Gisteravond gaf de formatie van Bult in een topduel weer thuis.

Al in de eerste helft wist SG Flensburg-Handewitt tegen Füchse Berlin, tot gisteravond nog niet verloren in de Bundesliga, te overtuigen (15-9). Na de pauze kwam de zege niet in gevaar: 28-23.

SC Magdeburg nog altijd ongeslagen
Met vijftien stops (41 procent) was Benjamin Buric belangrijk voor de thuisploeg waar Mads Mensah Larsen zeven keer scoorde. Door het resultaat stijgt SG Flensburg-Handewitt naar de vierde plaats op het hoogste niveau in Duitsland.

SC Magdeburg is in de tien speelronde in de Bundesliga ongeslagen gebleven. Dat ging opnieuw nipt. De ploeg van Kay Smits hoorde op bezoek bij Frisch Auf Göppingen bij 24-25 het verlossende eindsignaal. Anderhalve minuut voor tijd stond het nog 22-25.

Twee uit twee
Ook twee punten voor TBV Lemgo dat op bezoek bij Rhein-Neckar Löwen knap wist te zegevieren: 30-33 (13-15). Rechterhoek van Oranje Bobby Schagen maakte op vreemde bodem twee uit twee. TBV Lemgo komt binnen op plaats zeven.

Advertentie