Skip to main content

Skwarczynski stapt over naar BENE-League

Hurry-Up blijft aan de selectie voor na de zomer sleutelen en heeft na Anes Devedzic ook leeftijdsgenoot Marek Skwarczynski (17) gestrikt.

Advertentie

Skwarczynski debuteerde afgelopen seizoen namens de oranje-zwarten reeds in de BENE-League. Bij samenwerkingspartner E&O is de jeugdinternational, die ook op de radar bij Volendam stond, op eredivisieniveau doorgebroken en net als Devedzic kiest Skwarczynski voor de definitieve overgang naar Hurry-Up.

De rechteropbouwer over de stap naar de BENE-League: “Het spel is veel fysieker en alles gaat sneller dan in de eredivisie. Ik had inderdaad andere opties, maar ik denk dat ik mij hier nog heel goed kan ontwikkelen en ook spelen in Europa spreekt mij erg aan.”

Officieuze debuut
Enkele weken geleden maakte Skwarczynski reeds zijn officieuze debuut voor de A-ploeg. Als telg van de HandbalAcademie oefende hij op Papendal met de Oranjemannen tegen Tsjechi√ę. Ook maakt Skwarczynski onderdeel uit van Nederland B.

Met de komst van de Emmenaar zet de metamorfose van Hurry-Up door. Begin deze maand namen de Zwartemeerders afscheid van een vijftal. Max Voermans (Tachos), Bjorn Brachten (Houten), Stijn Brinks (Hubo Handbal) en Alexian Ranaivo (TuS Haren) trekken in het nieuwe seizoen het oranje-zwart van de Drentse BENE-Leagueploeg aan.

Wouter Pronk
De kans is groot dat Wouter Pronk de omgekeerde route bewandeld. De cirkelspeler wil na de zomer graag voor E&O uitkomen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie