Skip to main content

Sluijters blijft in Zwitserland: “Die plusjes gaven de doorslag”

Rechteropbouwer Iso Sluijters (32) heeft zijn aflopende contract bij het Zwitserse GC Amicitia Zürich met drie jaar verlengd.

Advertentie

Tot en met het seizoen 2025/2026 draagt Sluijters het blauw-wit van de huidige nummer vijf van de eredivisie van Zwitserland. Vorig seizoen kwam de Noord-Brabander over van het Poolse Gornick Zabrze.

“De club en ik hadden al langer contact over contractverlenging. Zij wilden graag met me door, omdat ze heel tevreden over me zijn. Ik was er zelf nog niet helemaal uit, maar na onderhandelen is het tot een nieuwe deal gekomen”, vertelt Sluijters.

Veel speeltijd en voorbeeldfunctie
Hij vervolgt: “Mijn eerste seizoen was wennen, omdat het bij GC Amicitia Zürich niet zo professioneel is als dat ik gewend was, maar het niveau van de competitie is hoog. Daarnaast heeft ook mijn gezin het naar de zin. Die plusjes gaven de doorslag.”

Waar Sluijters de laatste jaren bij Oranje alleen maar in de dekking speelde, gaat hij bij de bekerhouder ook mee naar voren. “Ik speel hier vaak vijftig, soms zestig minuten. In het middenblok en op de rechteropbouw. Ik voel veel vertrouwen. Ook vindt het bestuur dat ik het goede voorbeeld geef aan mijn teamgenoten.”

Oproepbaar voor Oranje
Vorige maand nam Sluijters op het WK in Polen afscheid als international. Als bondscoach Staffan Olsson denkt de schutter van GC Amicitia Zürich tijdens de EK-kwalificatieduels in maart met Kroatië nodig te hebben, is Sluijters nog oproepbaar.

Foto: FotoReza

Advertentie