Skip to main content

Sluijters en Nederlands getint TBV Lemgo in EHF European League

Een aantal Oranjeheren laat zich na de zomer zien in de sterke en aantrekkelijke EHF European League.

Advertentie

Het Zwitserse GC Amiticia Zürich is toegelaten tot het tweede bekertoernooi van het continent. Bij de bekerwinnaar staat Iso Sluijters onder contract.

In zijn eerste seizoen in Zwitserland stuntte de rechteropbouwer met de eindzege in het bekertoernooi. GC Amiticia Zürich stroomt net als TBV Lemgo in de eerste ronde in.

Ook Blauw en Versteijnen
De Bundesliga-club kwam afgelopen jaar al uit in de EHF European League. TBV Lemgo strandde in de groepsfase en nam het onder meer op tegen uiteindelijke winnaar Benfica. Naast captain van Nederland Bobby Schagen spelen in het nieuwe seizoen nog eens twee landgenoten voor de blauw-witten.

Niko Blaauw is vanuit de opleidingsploeg overgeheveld naar de hoofdmacht. Ook Niels Versteijnen sluit aan bij TBV Lemgo. Hij is overgekomen van VfL Lübeck-Schwartau en zal zich net als positiegenoot Sluijters in de eerste kwalificatieronde van de EHF European League gaan laten zien.

Mark Bult
Na twee kwalificatierondes, het SG Flensburg-Handewitt van assistent Mark Bult meldt zich in kwalificatieronde twee, gaat de groepsfase van de EHF European League starten. Twaalf teams zijn al zeker van een plekje in de poule. Dat zijn onder meer Füchse Berlin, Skjern Handball uit Denemarken en het Oekraïense HC Motor.

Lees ook: Finalist Volendam, LIONS en Hurry-Up gaan Europa in

Foto: FotoReza

Advertentie