Skip to main content

Sluijters keert terug bij Oranje, ook Blaauw mee naar Duitsland

By 28 december 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De 33-jarige Iso Sluijters keert terug bij Oranje. Hij maakt samen met Niko Blaauw de EK-selectie compleet.

Advertentie

Sluijters zwaaide in de lente, toen de Oranjemannen met Griekenland op bezoek een EK-ticket scoorden, af als international. Met het eindtoernooi voor de deur komt hij terug op die beslissing.

De rechteropbouwer van het Zwitserse GC Amicitia Zürich is toegevoegd aan de wedstrijdgroep. Sluijters kan in het middenblok verdedigen en is inzetbaar als linkshandige schutter. Op de rechteropbouw ontbreken aankomende maand Kay Smits en Tom Jansen.

Op 2 januari
Spelmaker Blaauw is de achttiende Oranjeheer die meegaat naar Duitsland. De 21-jarige speelt bij het Duitse VfL Lübeck-Schwartau samen met de reeds opgeroepen linkerhoek Kaj Geenen.

Het Nederlands team komt op 2 januari 2024 samen. In aanloop naar het EK dat voor Oranje op 11 januari begint met de poulewedstrijd met Georgië oefent de ploeg van Staffan Olsson en assistent Wai Wong in Denemarken.

Janik van Zundert
Tijdens de Golden League treft de nationale ploeg Egypte, het thuisland en Noorwegen. Janik van Zundert van Bevo sluit tijdens de trip naar Denemarken aan, maar zal niet meegaan naar het EK.

Foto: FotoReza

Advertentie