Skip to main content

Smeets, Bont en Mayonnade komen elkaar in Europa weer tegen

By 10 september 2020Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Op zondag treffen Martine Smeets, Debbie Bont en Manu Mayonnade elkaar in de eerste speelronde van de Champions League. Voor eerstgenoemde is het een weerzien met haar voormalige clubgenoten.

Advertentie

Het Metz Handball van de Franse bondscoach van de Oranjedames stapt op het vliegtuig naar Roemeniƫ. Daar treft de landskampioen het CSM Bucuresti van international Martine Smeets.

De linkerhoekspeler van Nederland speelt sinds de zomer voor de kampioenskandidaat uit Roemeniƫ. Tussen januari en mei stond Smeets nog onder contract bij de aanstaande opponent uit Frankrijk, maar ze moest op zoek naar een nieuwe club.

Helle Thomsen
Via Molde HK, waar Smeets werd gecoacht door oud-bondscoach van Oranje Helle Thomsen, vond de flankspeelster uit Overijssel haar weg naar Frankrijk. Na een spannende transferzomer tekende Smeets uiteindelijk bij Champions League-club CSM Bucuresti. Thomsen werkt inmiddels in Turkije.

Advertentie

Streep door Final4
Het duel in Roemeniƫ betekent voor Bont de terugkeer in het kampioenenbal. Met Kobenhavn Handbold was de Volendamse voor het laatst actief in de Champions League. Door haar transfer naar Metz Handball gaat Bont weer uitkomen op het hoogste podium van Europa.

Vorig seizoen schaarde de formatie van Mayonnade zich bij de laatste vier. Door het coronavirus ging er een streep door de Final4 van de Champions League. Op Roemeense bodem, tijdens het weerzien met Smeets, kan Metz Handball de revanchegevoelens inwisselen.

Zondagmiddag om 16:00 plaatselijke tijd klinkt het eerste fluitsignaal van de partij tussen CSM Bucuresti en Metz Handball. De wedstrijd is online te zien op EHF TV.

Advertentie