Skip to main content

Smeets en E&O voor competitiestart uit elkaar

By 9 september 2021Competities, Eredivisie, Voorpagina

Annelies Smeets (34) is niet langer trainer van eredivisionist E&O uit Emmen. Aanleiding voor het vertrek is een verschil van inzicht tussen Smeets en de herenselectie over de invulling en benadering van trainingen en wedstrijden.

Advertentie

“Na gesprekken met alle partijen is het bestuur van E&O tot de conclusie dat de verschillen op dit moment, twee weken voor de start van de eredivisie, onoverbrugbaar zijn”, meldt E&O. De taken van Smeets worden voorlopig overgenomen door assistent Henrik Bergholt en keeperstrainer Anatoli Galouza. 

Passie en plezier
Smeets over de breuk: “Sinds mijn stap naar E&O in de lente van 2020 heb ik gedurende het coronajaar en de start van de voorbereiding afgelopen augustus mijn opgedane ‘skills’ als trainster, opleider en mens ingezet om de club uit Emmen op eredivisieniveau te helpen. Dat het tot één competitiewedstrijd is gekomen vind ik spijtig.”

“Ik blijf me richten op de Carmel Handbalschool Drenthe en andere verenigingen waar ik met passie en plezier werk. De handbalwereld is niet van mij af”, besluit ze.

Feyenoord Handbal
Op 18 september opent E&O de competitie. In Rotterdam is Feyenoord Rotterdam de eerste tegenstander van de Drenten.

Foto: Tina Kolthof 

Advertentie