Skip to main content

Smeets mist opnieuw eindtoernooi

By 24 november 2016Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Martine Smeets moet het EK in Zweden aan haar voorbij laten gaan. Een knieblessure weerhoudt de hoekspeelster van deelname aan het kampioenschap.

Advertentie

De speelster van SG BBM Bietigheim kampt al sinds Rio met de klachten. Ze laat weten ontzettend teleurgesteld te zijn. Op dit moment is Oranje op Papendal in voorbereiding op het WK in Zweden, dat op 4 december start.

WK
Tijdens het WK in Denemarken haakte Smeets ook al af. Na de wedstrijd tegen Zweden hield de Overijsselse het voor gezien, om even later in de finale een miraculeuze rentree te maken. In de eindstrijd bleek Noorwegen te sterk en gingen Smeets en consorten met zilver om de nek naar huis.

Hoekstra
De wijze waarop bondscoach Thomsen het uitvallen van Smeets opvangt is nog niet bekend. Tijdens het WK werd Smeets, die in Rio de hoekpositie bekleedde met Michelle Goos, vervangen door Sanne Hoekstra. Hoekstra maakt samen met Angela Steenbakkers van Dalfsen deel uit van Nederland B, dat de aankomende dagen een internationaal toernooi speelt in Roemenië.

Advertentie