Skip to main content

Smeets na gedwongen vertrek: “Ik wist niet wat ik hoorde”

By 14 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, Competities, Eredivisie, Voorpagina

Haar gedwongen vertrek bij E&O kwam voor Annelies Smeets (34) als een donderslag bij heldere hemel. Dat vertelt ze tegenover Sjoerd Jansen van het Dagblad van het Noorden.

Advertentie

In het persbericht van afgelopen donderdag heeft E&O het over een verschil van inzicht tussen de trainster en de eerste herenselectie over de invulling en benadering van trainingen en wedstrijden. Na gesprekken met alle partijen is het bestuur van de Emmenaren tot de conclusie gekomen dat de verschillen op dit moment onoverbrugbaar zijn.

Documentje
Smeets zegt eind augustus opeens te zijn geconfronteerd met ‘een documentje’ dat namens het team was opgesteld door de spelersraad. “Daarin stonden allemaal kritische opmerkingen, die ik eerder nooit uit de mond van de spelers had gehoord. Dat ging erover dat mijn trainingen inhoudelijk niet goed genoeg waren. Ook met de begeleiding van de jeugd was het mis”, vertelt ze in de krant.

Smeets vervolgt: “Kritiek was er verder op het feit dat ik ook bij andere clubs trainingen geef. En nog veel meer. Ik wist niet wat ik hoorde. Door de coronapandemie hebben we weliswaar nauwelijks gespeeld, maar het afgelopen anderhalf jaar wel getraind. Als de spelers het toen niet naar hun zin hadden, had ik dat toch moeten merken.’’

Niet in de war
Smeets’ taken worden overgenomen door haar assistent Henrik Bergholt en keeperstrainer Anatoli Galouza. Of dat duo lang voor de groep zal staan is de vraag door het ontbreken van de hoogste trainerspapieren. In haar voormalige assistent Bergholt is ze ernstig teleurgesteld. “Hij ging achter het document met klachten staan. Dat voelde als een messteek in mijn rug.”

Het ontslag brengt Smeets, die overtuigd blijft van haar trainerscapaciteiten, niet in de war: “Daarvoor heb ik in dit wereldje al te veel meegemaakt.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie