Skip to main content

Smeets per direct naar Metz

International Martine Smeets (29) stapt per direct over naar Metz Handball. In Frankrijk tekent de wereldkampioen voor een half jaar met een optie tot een langer verblijf bij de landskampioen.

Advertentie

Linkerhoekspeler Manon Houette van Metz Handball, dat nog actief is in de Champions League, heeft een zware knieblessure opgelopen. In een vlotte zoektocht naar vervanging kwam de Franse club uit bij Smeets.

De transfer is een optelsom. Bij Metz Handball zwaait bondscoach van de Oranjedames Manu Mayonnade de scepter. De oefenmeester en Smeets werden vorige maand in Japan samen wereldkampioen.

“Toen m’n manager belde heb ik geen moment getwijfeld”, zegt Smeets opgetogen. “Deze kans moet ik grijpen. Het is een droomclub.”

Zo verlaat Smeets het Noorse Molde HK met onmiddellijke ingang. De flankspeelster was anderhalf jaar actief bij de rood-zwarten waar oud-bondscoach Helle Thomsen de coach is.

“De afgelopen dagen zijn een achtbaan geweest. Metz Handball speelt al jaren om de prijzen. Het team voor volgend jaar staat, maar er is ruimte om over verlenging van mijn contract te praten”, besluit ze.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie