Skip to main content

Smeets vindt het na 130 interlands genoeg

By 6 september 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Martine Smeets (31) stopt na 130 interlands bij de Oranjedames. De linkerhoekspeelster vindt het genoeg.

Advertentie

De kwartfinale tegen Frankrijk op de Olympische Spelen in Tokio bleek de laatste partij van Smeets in het tenue van het Nederlands team. De flankspeelster van CSM Bucuresti wil meer rust.

“Na de Spelen merk ik dat ik nog lang niet opgeladen ben. Het is zwaar, ook door het drukke wedstrijdschema in combinatie met het vele reizen in de Roemeense competitie en de Champions League. Om op dit niveau door te kunnen handballen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik keuzes moet maken”, legt Smeets haar keuze uit.

In 2012 debuteerde Smeets in Oranje. De Overijsselse veroverde twee keer brons, zilver en eenmaal goud in 2019 in Kumamoto. Ook op de Spelen in Rio de Janeiro, een vierde plaats, was Smeets van de partij. Ze heeft meer dan tweehonderd keer voor Nederland gescoord.

Smeets besluit: “Ik heb een heel goed gevoel over mijn carrière, heb alles meegemaakt, ontzettend fijne mensen leren kennen en vriendschappen gesloten voor het leven. Het voelt goed om het op dit moment af te sluiten. Afsluiten met de Spelen. Voor mij klopt het. Het is goed zo.”

In het blauw van CSM Bucuresti, dat zich met Tess Wester en Yvette Broch heeft weten te versterken, is Smeets het seizoen in Roemenië met een zege gestart. CSU Știința București werd met 25-23 geklopt en de brunette pikte twee doelpunten mee.

Foto: FotoReza

Advertentie