Skip to main content

Smeets weer trainer/coach van tweede divisionist HVC

Annelies Smeets (34) is in het seizoen 2022/2023 de trainer/coach van tweede divisionist HVC uit Barger-Compascuum.

Advertentie

Smeets was al eens eerder trainer/coach van de Drentse club. In 2019 werd ze met HVC kampioen van de hoofdklasse A en promoveerde naar het derde niveau van het land.

Zo kwam Smeets in beeld bij eredivisionist E&O. Na één seizoen in Emmen keerde de oud-speelster al als veldtrainster terug in Barger-Compascuum. Bij HVC volgt Smeets Jonny Raterink op.

Smeets: “Ik mag twee keer per week met een grote trainingsgroep werken. Veel spelers van het eerste herenteam spelen al een aantal seizoenen op niveau en worden steeds meer volwassen. Ik zie ernaar uit om in competitieverband meer wedstrijden te gaan winnen.”

Advertentie

Beach Handball
Afgelopen augustus werd Smeets al landskampioen op het zand met HVC. Op het NK Beach Handball waren de Compascumers onder meer te sterk voor Feyenoord Handbal en finalist Handbal Twente. Het leverde het Drentse HVC een nominatie voor ‘Sportploeg van het Jaar’ op.

Voorzitter van de TC van HVC Rick Weggemans over de samenwerking met Smeets: “Annelies is een heel goede veldtrainer en we zijn dan ook blij dat de herenselectie opnieuw een jaar onder haar mag groeien. Annelies weet de herenselectie te prikkelen.”

Tiende plaats
De hoofdmacht van HVC strijdt op dit moment tegen degradatie uit de tweede divisie. De Compascuumse formatie staat tiende.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie