Skip to main content

Smit en SønderjyskE gaan met elkaar verder

Oranjeheer Alec Smit (22) speelt ook de aankomende twee seizoenen voor het Deense SønderjyskE. “Ik wil me hier graag nog twee jaar laten zien.”

Advertentie

De rechterhoekspeler heeft zijn contract tot en met de lente van 2024 verlengd. Smit en SønderjyskE zijn in de reguliere competitie van Denemarken op plaats elf geëindigd en hebben daarmee de kampioenspoule gemist.

Honderd procent geven
Simon Hajdu Lindhardt van SønderjyskE over de contractverlenging van Smit: “Hij is een persoon en een speler die altijd voor de volle honderd procent geeft, zowel op training als in de wedstrijd. Hij heeft zich in zijn tijd bij SønderjyskE veel ontwikkeld en daarom zijn we erg blij met deze uitbreiding.”

Smit: “Ik speel hier alles. Het is een ambitieuze club. Ze willen hoger op de ranglijst gaan eindigen. Het is interessant om daar onderdeel van uit te maken.”

Ontwikkeling Deense competitie
In 2019 kwam de Limburger over van HSG Nordhorn-Lingen. In eigen land heeft Smit voor Sittardia en LIONS gespeeld. “Ik heb nog een jaar nodig om mijn bachelor af te ronden en door nog twee jaar te blijven krijg ik daar alle mogelijkheden voor”, aldus Smit.

De international besluit: “Daarnaast maakte de Deense competitie een goede ontwikkeling door. Grote spelers, internationals van Denemarken, komen terug. Ik wil me hier graag nog twee jaar laten zien.” Zo heeft kampioenskandidaat Aalborg Håndbold zich met Mikkel Hansen en Niklas Landin versterkt.

Foto: FotoReza

Advertentie