Skip to main content

Smit, Miedema en Ravensbergen gaan op voor Bundesliga-debuut

HSG Nordhorn-Lingen keert vanavond na tien jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau in Duitsland: de Bundesliga. Landgenoten Alec Smit, Patrick Miedema en Bart Ravensbergen gaan op voor hun debuut in de sterkste clubcompetitie ter wereld.

Advertentie

Door een prachtige en knappe tweede plaats in de tweede Bundesliga, HSG Nordhorn-Lingen won de promotiestrijd van HSC 2000 Coburg, promoveerden de rood-witten afgelopen lente. Na het seizoen 2009/2010 keert HSG Nordhorn-Lingen terug naar de Bundesliga.

Voor Nicky Verjans en Toon Leenders betekent het de terugkeer naar de competitie waar ze al eens actief waren. Verjans heeft 154 Bundesliga-duels achter zijn naam staan. In het seizoen 2012/2013 speelde Toon Leenders met TUSEM Essen 34 partijen op het hoogste niveau van Duitsland.

Bergischer HC
Smit, Miedema en Ravensbergen speelden nog nooit in de Bundesliga. Daar kan vanavond tegen Bergischer HC verandering in komen. Om 19:00 wordt de club van landgenoot Jeffrey Boomhouwer in eigen huis getroffen.

Aantal Bundesliga-duels andere landgenoten:
Fabian van Olphen (TBV Lemgo): 462 duels
Jeffrey Boomhouwer (Bergischer HC): 181 duels
Bobby Schagen (TBV Lemgo): 131 duels
Dani Baijens (TBV Lemgo): 30 duels
Niels Versteijnen (SG Flensburg-Handewitt): 0 duels

HSG Nordhorn-Lingen kende in aanloop naar de rentree een zeer onstuimige voorbereiding. Succestrainer Heiner Bültmann deed door een vermoeidheidssyndroom plots een stap terug. Geir Sveinsson is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De IJslander heeft onder meer een verleden bij de nationale ploeg van zijn thuisland en SC Magdeburg.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie