Skip to main content

Smits en Dulfer kunnen aanstaande werkgever veel pijn doen

Zeven speelrondes voor het einde van de competitie kan Borussia Dortmund enige concurrent om de titel SG BBM Bietigheim in een directe confrontatie een ferme tik geven. In het topduel van vanavond (19:30) in de Bundesliga worden Inger Smits en Kelly Dulfer goed in de gaten gehouden.

Advertentie

Het verschil op de ranglijst tussen Borussia Dortmund en SG BBM Bietigheim is zeven punten. De gasten hebben een duel minder gespeeld dan de ongeslagen koploper.

Vanavond om 19:30 treffen de kampioenskandidaten elkaar in Dortmund. Bij de thuisploeg staan Inger Smits en Kelly Dulfer nog een aantal weken onder contract. Het duo stapt over naar uitgerekend het SG BBM Bietigheim waar Danick Snelder heeft verlengd.

De marge
De Oranjedames kunnen vanavond hun nieuwe werkgever veel pijn doen. Bij een thuiszege brengt Borussia Dortmund de marge met nog zes partijen te spelen op zeven punten.

SG BBM Bietigheim is zonder een aantal belangrijke krachten in de bus gestapt. Trainer/coach Markus Gaugisch kan in de kraker geen beroep doen op Karolina Kudlacz-Gloc, Stine Jørgensen, Kim Braun en Julia Maidhof. Het heenduel in Bietigheim werd met 22-28 gewonnen door Borussia Dortmund.

Afscheidscadeau
In Dortmund wordt gesnakt naar de titel. Ook vorig seizoen stonden de geel-zwarten bovenaan, maar werd de competitie door het coronavirus abrupt stopgezet. Wanneer Borussia Dortmund erin slaagt eerste te blijven kan het over enkele paar weken het eerste kampioenschap in de clubhistorie vieren.

De schaal zou niet alleen voor Smits en Dulfer een mooi afscheidscadeau zijn. Ook Kelly Vollebregt (Odense HC) en Rinka Duijndam (Thuringer HC) gaan Borussia Dortmund de rug toe keren. Vorige week maakten Yara ten Holte en Laura van der Heijden bekend net als Merel Freriks de Bundesliga-club trouw te blijven.

Foto: FotoReza

Advertentie