Skip to main content

Smits en SG Flensburg-Handewitt houden koplopers in het vizier

Door het VfL Gummersbach van assistent Anel Mahmutefendic te kloppen houden Oranjeheer Kay Smits, Mark Bult en SG Flensburg-Handewitt de koplopers van de Bundesliga in het vizier.

Advertentie

Het werd zaterdagavond 32-42 voor de bezoekers. Na dertien duels staat SG Flensburg-Handewitt op twintig punten. Drie minder dan lijstaanvoerder SC Magdeburg en runner-up Füchse Berlin.

Op de vloer van VfL Gummersbach, waar landgenoot Tom Jansen door een zware knieblessure ontbreekt, maakten Smits en consorten voor rust al het verschil. Bij 13-23 werd de kleedkamer opgezocht.

Acht doelpunten
In het uur kwam Smits tot acht doelpunten. Alleen teamgenoot Lasse Møller scoorde vaker namelijk negen keer. Ook gaf de Limburger vier assists.

TBV Lemgo heeft het te gast bij TSV Hannover-Burgdorf niet gered: 34-32 (17-16). Bij 27-27 stond het nog gelijk. International Niels Versteijnen maakte voor de uitploeg, twaalfde op de ranglijst, drie uit vier.

Advertentie

Rutger ten Velde
Op een niveau lager in Duitsland winst voor het TuS N-Lübbecke van Rutger ten Velde in het topduel met SG BBM Bietigheim: 27-24 (16-9). Met de nummer twee van de tweede Bundesliga op visite vond de linkerhoekspeler van Oranje vier keer het net.

TuS N-Lübbecke blijft met zeventien punten vierde. SG BBM Bietigheim (20 punten) heeft de koppositie overgegeven aan VfL 1. Potsdam. De nieuwe lijstaanvoerder bleef gisteren in eigen huis VfL Lübeck-Schwartau net voor (28-27) en staat op 21 punten. Namens de bezoekers scoorden Niko Blaauw en Kaj Geenen beiden twee keer.

Tot en met Kerst
De Bundesliga loopt nog door tot en met Kerst. Daarna gaat de focus op het EK in Duitsland. Alle Oranjemannen melden zich begin januari in eigen land om de voorbereiding op het Europees kampioenschap te starten.

Foto: FotoReza

Advertentie