Skip to main content

Smits houdt transfer over aan interlands

By 14 januari 2021januari 19th, 2021Achtergrond, Artikelen, Buitenland, Denemarken, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Tot en met de zomer draagt international Jorn Smits (28) niet het tenue van Volendam, maar het Deense TTH Holstebro. “Ik ben nog niet klaar.”

Advertentie

De linkeropbouwer sluit aan bij de club van zijn jongere broertje Kay Smits (23). “In december raakte iemand bij TTH Holstebro zwaar geblesseerd. Er kwam een plekje vrij en een beetje brutaal heeft mijn makelaar contact gezocht.”

Een aantal spelers waren in de running het plekje in de selectie in te vullen. “Na de kerst kreeg ik te horen dat ik een van de kanshebbers was en vorige week, tijdens de interlandweek, kreeg ik te horen dat ik het was geworden. Een unieke kans”, legt Smits uit.

Pieken in Almere
Een jaar geleden besloot de Limburger juist een stap terug te doen. Zijn contract bij TV Emsdetten uit Duitsland werd ontbonden en hij keerde voor een jaar terug bij Volendam. “Dat heeft me als mens heel goed gedaan. Ondanks dat er weinig competitiewedstrijden zijn gespeeld, heb ik in november met Nederland mij kunnen laten zien tegen Turkije. Die beelden zijn naar Holstebro gestuurd.”

Advertentie

In Almere maakte Smits met zes doelpunten indruk. “Ik heb in die wedstrijd mijn veelzijdigheid kunnen laten zien”, klinkt het opgetogen. “Ik ben fysiek en vooral mentaal klaar voor deze stap. In de zomer kijken we weer verder. Ik ben nog niet klaar.”

Samen leven
De aankomende maanden zal Smits voor het eerst op clubniveau samen met zijn broertje, die gisteren zijn zomerse transfer naar SC Magdeburg bekendmaakte, spelen. “We hebben toen ik bij Volendam speelde en Kay bij LIONS wel eens tegen elkaar gespeeld, maar nog nooit samen. Dat is wel iets waar we vroeger veel over gesproken hebben. Samen trainen, leven en spelen.”

Bij Volendam had Smits een contract tot en met de zomer. “Maar het is niet de club die dit soort transfers wil blokkeren. Wel hebben ze aangegeven me in de zomer graag weer terug te zien”, zegt hij. “Ik zie dit als een unieke kans. Ik ken de club en omgeving, omdat Kay hier al sinds 2018 zit. Ik weet waar ik terechtkom, dat zorgt voor vertrouwen.”

Advertentie