Skip to main content

Smits krijgt er in Boekarest geduchte concurrent bij

De nieuwe club van Inger Smits CSM Bucuresti heeft nóg een spelmaker gecontracteerd. Zo krijgt de Oranjedame er in de zomer een concurrent bij.

Advertentie

Ook Alina Grijsseels heeft bij de huidige koploper van de Roemeense eredivisie getekend. De international van Duitsland gaat overkomen van Metz Handball dat net als CSM Bucuresti in de kwartfinale van de Champions League staat.

Al na één seizoen keert Grijsseels de Noord-Franse club de rug toe. Voor de spelmaker voor Metz Handball koos speelde ze seizoenen lang in haar thuisland voor Borussia Dortmund. Tussen 2019 en 2021 waren Smits en Grijsseels in Duitsland al eens teamgenoten.

Positiegenoot Grace Zaadi maakt in Roemenië plaats voor het tweetal. De Franse middenopbouwer ruilt CSM Bucuresti na twee seizoenen in voor Krim Mercator Ljubljana uit Slovenië.

Naast Smits, die nu nog bij SG BBM Bietigheim onder contract staat, en Grijsseels heeft CSM Bucuresti nog eens twee topspelers uit de Champions League weten te strikken. Dat zijn doelvrouw Gabriella Moreschi (SG BBM Bietigheim) en Emma Friis (Ikast Håndbold).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie