Skip to main content

Smits laat zich in Bundesliga zien

Rechteropbouwer van Oranje Kay `Smits heeft gisteren acht keer in de Bundesliga gescoord. Daarmee hielp de international koploper SC Magdeburg aan de uitzege.

Advertentie

Op bezoek bij hekkensluiter GWD Minden had Smits het op zijn heupen. Na 12-16 bij rust zegevierde SC Magdeburg nog maar eens: 26-31. De koploper van Duitsland heeft nog niet verloren.

TBV Lemgo
In de EHF European League liet Smits eerder al zien te kunnen scoren. In de competitie moest hij topschutter en positiegenoot Omar Ingi Magnusson vaak voor laten gaan. Tegen GWD Minden pakte Smits zijn kans.

TBV Lemgo heeft na een tijdje weer een nederlaag moeten slikken. Het ging de blauw-witten in zowel de Bundesliga als EHF European League voor de wind, maar TSV Hannover-Burgsdorf heeft eenvoudig doelpuntenmaker Bobby Schagen en consorten weten te vloeren: 31-33 (14-18).

Jeffrey Boomhouwer
Ook geen punten voor landgenoot Jeffrey Boomhouwer. Bergischer HC ging in de Duitse hoofdstad tegen Füchse Berlin kansloos: 32-17. De linkerhoekspeler van Oranje prikte één keer raak. Bergischer HC moet genoegen nemen met een dertiende plaats in de Bundesliga.

SG Flensburg-Handewitt heeft wel weten te winnen. Zonder de besmette assistent Mark Bult op de bank, hij werd door oud-speler Holger Glandorf vervangen, wist de Duitse hoogvlieger HSG Wetzlar met 27-25 (15-12) te kloppen. SG Flensburg-Handewitt staat achter SC Magdeburg, THW Kiel en Füchse Berlin vierde.

Foto: FotoReza

Advertentie