Skip to main content

Smits na negen goals in ‘Mannschaft des Spieltags’

Jorn Smits heeft zich in het ‘Mannschaft des Spieltags’ gespeeld. De internationals scoorde namens TV Emsdetten negen keer in de tweede Bundesliga. 

Advertentie

Na een gelijke stand bij rust (15-15) hield TV Emsdetten een punt over aan het thuisduel met Dessau-Roßlauer HV: 27-27. Linkeropbouwer Jorn Smits nam een derde, negen doelpunten, van de productie van de groen-zwarten op zich. Het leverde de international een plaats in het ‘Mannschaft des Spieltags’ op.

Ook landgenoot Bart Ravensbergen was belangrijk in Duitsland. Namens HSG Nordhorn-Lingen verrichte de goalie in het thuisduel met DJK Rimpar Wölfe twee gouden stops in de slotminuten. Zo hield Ravensbergen vlak voor het eindsignaal een strafworp en verliet de thuisploeg, waar Patrick Miedema twee keer scoorde, bij 26-24 hossend het veld.

Kay Smits
In Denemarken blijft het TTH Holstebro van Kay Smits, het jongere broertje van uitblinker Jorn, zich mengen in de titelstrijd. Mede door twee goals van de talentvolle linkspoot zegevierde TTH Holstebro tegen KIF Kolding: 25-22. Het gat met koploper Aalborg is vier punten.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie