Skip to main content

Smits verlaat arena TTH Holstebro via de hoofduitgang

Kay Smits (24) heeft in zijn laatste thuisduel voor TTH Holstebro nog maar eens laten zien uit het juiste hout gesneden te zijn. In de strijd om het brons staat de Deense club van de international voor.

Advertentie

TTH Holstebro rekende in de eerste troostfinale af met GOG: 39-38 (22-18). Met negen goals (90%) werd Smits de meest doeltreffende speler van de thuisploeg.

Emil Jakobsen
In de zomer gaat de rechteropbouwer van Oranje die in 2018 in Holstebro terecht kwam naar Duitsland verhuizen. Smits heeft bij Bundesliga-club SC Magdeburg getekend.

Oudere broer Jorn Smits, ook speelde voor het laatst in het wit-zwart in de arena van TTH Holstebro, scoorde tijdens het duel met moordend tempo één keer tegen GOG. Met tien doelpunten werd Emil Jakobsen de topschutter van het duel. De linkerhoekspeler van de gasten speelt volgend seizoen voor SG Flensburg-Handewitt.

Return
Volgende week woensdag is bij GOG de return. De winnaar van het tweeluik pakt brons. Tegelijkertijd spelen Aalborg Håndbold en Bjerringbro-Silkeborg, dat TTH Holstebro bij de laatste vier heeft verslagen, om de landstitel.

Foto: FotoReza

Advertentie