Skip to main content

Smits voor twee jaar naar Roemenië

International Inger Smits (29) heeft voor twee seizoenen bij de Roemeense Champions League-club CSM Bucuresti getekend.

Advertentie

Aankomende zomer komt de spelmaker over van SG BBM Bietigheim. Smits speelt sinds 2019 in Duitsland. “Ik kan niet wachten om in de geweldige sfeer in Boekarest te spelen”, aldus de Limburgse op de website van haar nieuwe club.

Huidige koploper
Met tien gespeeld en tien zeges is CSM Bucuresti de huidige koploper van Roemenië. Ook is de club net als de huidige werkgever van Smits nog actief in de Champions League. In groep A hebben de ‘Tigers’ een punt minder dan SG BBM Bietigheim: tien om negen.

CSM Bucuresti maakte gisteren al de komst van doelvrouw Gabriela Moreschi bekend. De Braziliaanse is op dit moment ook al teamgenoot van Smits in Duitsland. Ook hebben de Roemenen Emma Friis, linkerhoekspeler van Ikast Håndbold en Denemarken, gelokt.

Eerder maakte Kelly Dulfer reeds bekend SG BBM Bietigheim aan het einde van het seizoen voor Györ in te ruilen. Ook Dione Housheer en Bo van Wetering sluiten in de zomer van 2024 aan bij de Hongaren.

In 2015
CSM Bucuresti wordt de achtste club in de carrière van Smits. In eigen land speelde ze voor V&L, HandbaL Venlo en Dalfsen. In 2015 zette de middenopbouwer bij VfL Oldenburg haar eerste stappen over de grens.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie