SMITS WINT CHAMPIONS LEAGUE

By 18 juni 2023Voorpagina

Oranjeheer Kay Smits heeft met SC Magdeburg de Champions League gewonnen. In een thriller van een finale waren de Duitsers na verlenging te sterk voor Kielce: 29-28.

In een gelijkopgaande wedstrijd had Kielce lange tijd het betere van het spel. Mede dankzij sterk keeperswerk van Andreas Wolff gingen de Polen met een voorsprong de rust in: 13-15.

In de tweede helft werd het duel opgeschrikt door een incident op de perstribune, waar een Poolse journalist onwel geworden werd. Hierdoor kwam het duel enige tijd stil te liggen.

Vijftien seconden
Na de hervatting kwam SC Magdeburg vlak voor tijd op gelijke hoogte en stevende het duel af op een verlenging. Kielce had vijftien seconden voor tijd nog de mogelijkheid om de finale te beslissen, maar konden niet profiteren van een overtalsituatie.

Na de eerste verlenging ging SC Magdeburg door een benutte penalty van Kay Smits, hij maakte er vanavond acht, met een doelpunt voorsprong aan de leiding. Een voorsprong die de runner-up van de Bundesliga in de tweede verlenging niet meer uit handen gaf.