Skip to main content

Snelder legt vinger op zere plek

Verdrietig en schuldbewust stond aanvoerder van Oranje Danick Snelder snel na de uitschakeling van het Nederlands team op het WK Ziggo Sport te woorden.

Advertentie

Voor de camera was Snelder na de 34-37 nederlaag zichtbaar teleurgesteld en ook aangeslagen. “Ik baal enorm. We hadden een goed plan”, vertelt de cirkelspeelster van SG BBM Bietigheim.

“Dat hebben we deels goed uitgevoerd”, gaat Snelder verder. “We zijn goed begonnen en daar veel energie erin gegooid. Vooral in tweede helft lukt het haast niet om de Noren tegen te houden. Het kost veel energie. Het doet zeer.”

Snelder heeft moeite zich bij elkaar te rapen. “37 doelpunten tegen is gewoon teveel”, is de heldere conclusie van de captain. Bij 27-28 en 32-34 kreeg Oranje toch kansen op meer, maar deze werden gemist. Nu is het doek voor de titelhouder gevallen.

“Noorwegen is gewoon klasse, maar in tweede helft hebben we het in dekking weggegeven”, analyseert Snelder schuldbewust. Drie minuten voor tijd moest ze na een lichte overtreding met een tijdstraf naar de kant. “Ik vond dat geen straf waard, we hielden beide vast, maar ik moet de beelden nog terugkijken. Misschien denk ik er dan anders over.”

Ze besluit moedig: “Dat je zo goed begint laat zien hoe graag je als team wilt. We geloofden echt in elkaar.”

Foto: IHF

Advertentie