Skip to main content

Snelder zwaait af als international

Interland 208 komt er niet meer, want Danick Snelder (33) heeft besloten zich niet meer voor Oranje beschikbaar te stellen.

Advertentie

Na 207 interlands en 520 goals zwaait de cirkelspeelster van SG BBM Bietigheim af als international. Snelder is op de weg terug van een knieblessure en blijft op clubniveau actief.

7 maart 2009
“Ik ben ontzettend trots dat ik zo’n lange tijd voor ons land heb mogen uitkomen. We zijn met een mooie groep meiden het project aangegaan en hebben veel geleerd en bereikt”, zegt Snelder over haar periode bij het Nederlands team. Op 7 maart 2009 speelde de Zuid-Hollandse haar eerste interland.

In het tenue van Oranje pakte Snelder één keer brons, twee maal zilver en goud in 2019. Op het wereldkampioenschap in Japan was de blondine aanvoerder van de ploeg die in de WK-finale Spanje versloeg (30-29). Ook nam Snelder twee keer deel aan de Olympische Spelen.

Vriendschappen
“Ik wil graag alle fans bedanken voor de support”, besluit Snelder. “Ze zijn ons altijd blijven steunen. Natuurlijk wil ik ook al mijn teamgenoten en alle stafleden waarmee ik heb samengewerkt bedanken. Er zijn vriendschappen uit voort gekomen die voor altijd zullen blijven bestaan. Vanaf nu zal ik zelf onderdeel worden van het publiek en het team blijven volgen en steunen.”

Foto: FotoReza

Advertentie