Skip to main content

Soms blokkeert het hoofd van Amega nog

By 21 november 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

“De knie is fit, het lichaam is fit. Alleen aan handbal moet ik nog wennen.” Delaila Amega (22) is blij dat ze bij de WK-selectie hoort. Wedstrijdritme is hetgeen dat de spelmaakster na een zware knieblessure nog mist.

Advertentie

Begin dit kalenderjaar raakte Amega zwaar geblesseerd aan haar knie. In een race tegen de klok had de middenopbouwster van TuS Metzingen één doel: het WK in Japan halen. Dat is gelukt.

“Ik vind het eigenlijk wel heel lastig weer in het gewenste ritme te komen”, geeft Amega toe. “Lastiger ook dan gedacht. Ik moet mezelf tijd gunnen. Kleine automatismen, wat eigenlijk altijd goed ging, gaan niet meer zoals ik gewend ben.”

Vertrouwen
“Ik vertrouw mijn knie volledig. Maar iets in mijn hoofd blokkeert soms. Vertrouwen terugvinden in mijzelf en m’n kunnen duurt nog even”, gaat ze verder. “Ik heb onwijs veel zin in het WK. Vooral het gevoel dat je als ploeg ergens naartoe werkt en dat het lukt. Daar kijk ik naar uit.”

Realistisch
Op het EK in 2018 verraste Amega met een paar flitsende invalbeurten. “Ik moet realistisch blijven: op dat niveau ben ik op dit moment nog niet. Ik wil zo goed mogelijk mijn steentje bijdragen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie