Skip to main content

Spannende week voor Vink: “Ik ga vooral proberen te genieten van de ervaring”

Het wordt voor Donny Vink (24) een spannende week. Eerst speelt hij met Aalsmeer om een finaleplaats in de BENE-League en na het weekend mag de linkerhoekspeler zich voor het eerst bij Oranje melden.

Advertentie

Ondanks twee nederlagen in de laatste vier competitieduels staat Aalsmeer in de halve finale van de BENE-League. “We hebben wat wisselvallig spel laten zien. Dat heeft ook te maken gehad met het drukke programma en onze positie op de ranglijst. Het moest raar lopen als we de top-4 niet haalden”, legt Vink uit. 

In 22 BENE-Leaguewedstrijden maakte de flankspeler de meeste goals voor Aalsmeer. Vink hoopt er tegen LIONS ook te staan. “We spelen zo vaak tegen hen en altijd is het een belangrijke wedstrijd. Dat zorgt voor extra spanning en meer druk”, vervolgt hij. “Al heb ik de afgelopen jaren vooral laten zien een constant niveau te kunnen halen.”

Geen poespas of praatjes
Sinds zijn overstap in 2019 van Hellas naar de Noord-Hollandse landskampioen blinkt Vink uit in scoren. Geen poespas of praatjes, maar gewoon presteren als het moet. “Als hoek kun je uitgaan van je eigen kwaliteiten. Daarop vertrouw ik en zo ben ik van waarde voor Aalsmeer geweest”, aldus Vink. Dankbaar: “Met hulp van alle trainers bij de club ben ik naar een bepaald niveau gegroeid.”

Advertentie

Wat heet. Vink mag zich na het tweeluik met LIONS bij het Nederlands team melden. “Ja, supergaaf. Een beloning voor het harde werken. Dan weet je weer waarom je er zoveel tijd insteekt. Ik ga vooral proberen te genieten van de ervaring die me wordt gegund. Dat heeft ook Jeffrey me verteld.”

Tegen LIONS én Kroatië
Jeffrey is Jeffrey Boomhouwer. Positiegenoot van Vink bij Aalsmeer en onlangs gestopt bij het Nederlands team. “Hij denkt dat ik het gaatje dat hij heeft achtergelaten wel kan opvullen”, deelt Vink. “Daar ligt niet mijn eerste focus. Ik vind het al gaaf dat ik mag trainen met spelers als Dani Baijens, Kay Smits en Luc Steins. Zij komen uit in de top. Daar kan ik alleen maar van leren.”

Op 8 maart speelt Oranje een EK-kwalificatieduel tegen Kroatië. Dan zijn de twee finalisten van de BENE-League al bekend. “Ik vind het moeilijk om te voorspellen of wij over twee duels beter gaan zijn dan LIONS. Onlangs hebben we in eigen huis van favoriet Achilles Bocholt gewonnen en daarna gingen we bij Sporting Pelt, de vierde halve finalist, onderuit. De vorm van de dag gaat veel bepalen. We zijn vrijwel altijd aan elkaar gewaagd.”

Grotere prijs?
“De best-of-three om de landstitel krijgt meer aandacht dan de BENE-League en lijkt een grotere prijs, maar Aalsmeer wil altijd laten zien de beste te zijn. Zeker na een hele competitie”, besluit Vink. “Het is al even geleden dat de club in de eindstrijd van de BENE-League heeft gestaan. Ik heb de wedstrijd zelf nooit gespeeld. Daar zie ik graag verandering in komen.”

Foto: FotoReza

Advertentie