Skip to main content

“Het spel gaat zoveel sneller dan bij het voetbal”

Opnieuw een uniek initiatief uit Aalsmeer. FIQAS-TV, de media-afdeling van handbalvereniging FIQAS Aalsmeer, gaat aanstaande zaterdag tijdens het play-off duel Aalsmeer – Hurry-Up experimenteren met live-verslaggeving. Daarmee is Aalsmeer de eerste handbalvereniging in Nederland die haar livestream voorziet van commentaar.

Advertentie

Voor de verslaggeving van de handbalwedstrijd heeft Peter van Klaveren, het hoofd van FIQAS TV, commentator Arno Maarse weten te strikken. Maarse was in het verleden al actief voor de website voetbalinaalsmeer.nl waaraan hij als verslaggever is verbonden. Van Klaveren: “Ik heb Arno gepolst voor een soortgelijke rol bij de handbalduels en hij had er wel oren naar. Een enthousiaste jongen, erg sportminded. Handbalverslaggeving is geen gemakkelijke opgave. Arno heeft de handschoen opgepakt en neemt het heel serieus.”

“Het zal best even wennen zijn”

Maarse: “Een superuitdaging. En heel spannend. Het zal best even wennen zijn. Het spel gaat zoveel sneller dan bij het voetbal, daar moet ik mij goed op instellen. En er wordt natuurlijk ook veel meer gescoord. Ik probeer zo goed mogelijk mijn huiswerk te doen. Spelers van FIQAS ken ik allemaal wel, verdiep mij nu voornamelijk in de selectie van JMS/Hurry Up en in een aantal wetenswaardigheden.

Bron: Aalsmeervandaag
Foto: Peter van KlaverenAdvertentie

Join the discussion 17 Comments