Skip to main content

Spelmaker Van de Ruit naar Duitsland

De finale met HandbaL Venlo was voorlopig de laatste wedstrijd van Jessie van de Ruit (20) op eigen bodem, want de spelmaker van VOC gaat een transfer naar Duitsland maken.

Advertentie

Van de Ruit heeft voor twee jaar bij HSG Bad Wildungen Vipers getekend. Over de grens gaat de jeugdinternational onder landgenoten Tessa Bremmer en Mart Aalderink vallen.

“Het voelt als het juiste moment om de eredivisie te verlaten”, zegt Van de Ruit. “Ik kijk uit naar meer tegenstand en zwaarderde wedstrijden.”

Klik met Bremmer
Een week geleden werd Van de Ruit met de Amsterdammers landskampioen. Naast de middenopbouwer verlaten ook Faye Janson (Horsens) en Isa Ternede (F├╝chse Berlin) VOC. Jill Kooij stopt terwijl Naomi Gooyers overkomt van SEW.

Na een proefperiode kwamen Van de Ruit en HSG Bad Wildungen Vipers, tiende geworden in de Bundesliga, eruit. “Ik kreeg snel een goed gevoel bij de club en team”, legt Van de Ruit uit. “Daarnaast voelde ik de klik met Tessa.”

In een dorp
Bij HSG Bad Wildungen Vipers staan ook landgenoten Anouk Nieuwenweg en Larissa Schutrups onder contract. “Ik kom terecht in een dorp en dat is nieuw voor me”, lacht Van de Ruit tot slot. “Nee, het is geen Amsterdam. Wel is de natuur er mooi en is de stad Kassel in de buurt.”

Foto: FotoReza

Advertentie