Skip to main content

Speurtocht naar bondscoach gaat eindfase in

Technisch directeur Paul van Gestel hoopt voor het einde van de maand een nieuwe bondscoach voor de Oranjedames te hebben gevonden. Het NHV begint snel met het voeren van gesprekken met topkandidaten.

Advertentie

Na het EK in Frankrijk werd bekend dat Helle Thomsen stopt bij de succesvolle nationale damesploeg. Na overleg werd besloten het aflopende contract van de Deense niet te verlengen. Thomsen was sinds 2016 in dienst bij het NHV en behaalde drie medailles.

“We zijn op zoek naar een tactisch sterke coach”

Na het vertrek van Thomsen is Van Gestel rap om zich heen gaan kijken. “Ik heb contact opgenomen met zakenwaarnemers en de namen die je terugkrijgt check je. Ook krijg je veel trainers aangeboden. Veel mensen in het vak willen natuurlijk aan de slag met een ploeg die om de prijzen meespeelt.”

Internationale ervaring
“We zijn op zoek naar een tactisch sterke coach”, maakt technisch directeur Paul van Gestel een profielschets. “Je hoeft deze groep niet te leren handballen. De meiden hebben behoefte aan tactische sturing tijdens wedstrijden.”

Advertentie

“Vanzelfsprekend zoeken we iemand met internationale ervaring, maar net zo belangrijk is of de kandidaat voor de groep interessant is. Of er geloof is vanuit de spelersraad”, gaat Van Gestel verder. In 2017 volgde hij Sjors Röttger op als technisch directeur. “Het is een speurtocht op alle kanalen.”

Pijn
“Ik denk dat we, naast een heel goede groep, ook een mooi programma kunnen bieden. De groep is in totaal acht weken per jaar samen en dat probeer je zo goed mogelijk te faciliteren. Daar probeer je stappen in te maken”, vertelt hij.

“Natuurlijk zijn er, ondanks dat we dicht op onze maximum zitten, altijd stappen die je zou willen maken”, is Van Gestel eerlijk. “De hal in Eindhoven biedt plaats voor de meeste toeschouwers, maar het topsportcentrum op Papendal – waar de nationale ploeg traint en voorbereidt op wedstrijden – ligt op een uurtje rijden. Daar zit soms wat pijn.”

Medailles
De technisch directeur start snel gesprekken met een aantal geschikte kandidaten. “De nieuwe bondscoach moet passen bij de groep. Naast de juiste bagage is het geloof in de nieuwe bondscoach heel belangrijk. Ik hoop over een week of twee met goed nieuws te komen.”

“Naast de juiste bagage is het geloof in de nieuwe bondscoach heel belangrijk”

Het doel voor de nieuwe bondscoach blijft volgens Van Gestel ongewijzigd: “Het winnen van medailles. Op het aanstaande WK en de Olympische Spelen in 2020.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie