Skip to main content

Spion Schop: Geholpen tijdens de wedstrijdvoorbereiding

De groepsfase van de EHF Cup is ver weg voor Sercodak/Dalfsen. De formatie van Portengen verloor het eerste duel van opponent Nantes met duidelijke cijfers: 21-31. Cirkelspeelster Esther Schop keerde terug bij de club waar ze meermaals landskampioen werd.

Advertentie

“Super leuk om iedereen weer te zien”, vertelt Schop aan RTV Oost. “Ik dacht wel in het begin: kom op meiden, we moeten wel laten zien wat we kunnen. Want we kunnen gewoon veel beter.” Beide ploegen gingen rusten met een verrassende 14-14 stand.

“ik wist dat Dalfsen voor de honderd procent van start zou gaan”

Na de pauze stelde de tegenstander uit de sterke Franse competitie orde op zaken in De Trefkoele. “Ik had toch wel door dat er wat last was van onderschatting”, verklaart de Nederlandse cirkelspeelster in Franse dienst. “En ik wist dat Dalfsen voor de honderd procent van start zou gaan.”

Spion Schop
Toen beide ploegen tijdens de loting van de derde kwalificatieronde aan elkaar werden gekoppeld, werd er bij Nantes direct gekeken naar Schop. “De kans dat we tegen Dalfsen zouden loten was natuurlijk heel klein. Ik heb inderdaad geholpen in de wedstrijdvoorbereiding. Ik weet natuurlijk precies hoe ze spelen en wat de speelstijl is.”

Door de tien doelpunten verschil lijkt de return een formaliteit te worden. De Nederlandse landskampioen komt zondagavond in actie in West-Frankrijk.

Advertentie