Skip to main content

Sporting Pelt maakt gelijk in Belgische titelstrijd

Sporting Pelt heeft gisteravond gelijkgemaakt in de Belgische titelstrijd. De thuisploeg hield met Achilles Bocholt op bezoek net genoeg over: 26-25 (13-12).

Advertentie

Acht minuten voor tijd scoorde achtvoudigdoelpuntenmaker Tommie Falke vanuit de linkerhoek de 25-22 voor de thuisploeg. Achilles Bocholt, dat een week eerder op voorsprong was gekomen, reageerde via Tim Claessens.

De Limburgse cirkelspeler kreeg ook een tijdstraf mee, waardoor de gasten in dubbel overtal stonden. Zo kon Achilles Bocholt terugkomen tot één doelpunt. Weer Claessens, zijn zesde, zorgde voor de 25-24.

Na de 26-24 van positiegenoot Niels Vansloot vonden de bezoekers in het blauw opnieuw aansluiting. In de slotminuut gaf Sporting Pelt weer de bal uit handen. Met nog zes seconden op de klok probeerde Achilles Bocholt het nog, maar met zijn laatste redding liet doelman van Sporting Pelt Nick Deekens de hal in Neerpelt ontploffen.

Over een week treffen beide teams elkaar weer op de vloer van de rood-witten. De beslissende pot in de eindstrijd is de allerlaatste van landgenoot Dylan Vossen.

Foto: FotoReza

Advertentie