Skip to main content

Sporting Pelt meldt zich door Nederlandse inbreng in top

Al enige jaren is Sporting Pelt een club om rekening mee te houden in de BENE-League, maar dit jaar dingt de België club met veel Nederlandse inbreng mee om de titel.

Advertentie

Al tien keer werd Sporting Pelt landskampioen van België. De laatste maal in 2004. 17 jaar geleden. Door de derde plaats in de BENE-League krijgen ze in Neerpelt weer kampioenskriebels.

Robin Schoenaker
Afgelopen weekend rekenden de rood-witten af met het nog puntloze AtomiX: 30-34. Met negen doelpunten was international Robin Schoenaker de grote man bij de gasten. Bij Sporting Pelt vielen er liefst 21 Nederlandse treffers te noteren.

Ook Bartek Konitz (5), Tommie Falke (4) – uitgeroepen tot Speler van de Maand in de BENE-League – Dylan Vossen (2) en nieuweling Wouter Pronk werkten zich op het scoreformulier. Ook onder de lat bij Sporting Pelt een landgenoot: Thijs van Leeuwen. In de herfst van zijn carrière staat de oud-speler van LIONS zelfs op de longlist van bondscoach Erlingur Richarddson.

Top-4
Alleen het nog ongeslagen Achilles Bocholt en LIONS hebben meer punten dan Sporting Pelt. Met acht punten uit vijf wedstrijden staan de Belgen op plaats drie in de BENE-League. De top-4 plaatst zich voor de Final4.

Lees ook: Volendam en LIONS verslaan buren

Foto: Tina Kolthof

Advertentie