Skip to main content

Sporting Pelt niet alleen maar blij met remise in Bocholt

By 27 maart 2023België, Buitenland, Voorpagina

Op voorhand zou Sporting Pelt misschien getekend hebben voor een punt bij favoriet Achilles Bocholt, maar zaterdagavond had de 27-27 vooral een bittere nasmaak voor de Nederlands getinte formatie.

Advertentie

Met nog even te gaan stond Sporting Pelt in Bocholt voor. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg, vorig weekend in de BENE-Leaguefinale te sterk voor LIONS, een makkelijk gegeven strafworp. Dylan Vossen zou landgenoot Tim Claessens bij een misser gehinderd hebben.

Namens Achilles Bocholt zorgde Ilyas D’Hanis in de zoemer voor de gelijkmaker. In het uur ervoor waren Robin Schoenaker (foto) en Tommie Falke met respectievelijk vijf en vier doelpunten voor het Belgische Sporting Pelt belangrijk.

Hubo Handbal van Portengen
“Het is zonde dat we nog gelijk spelen”, reageert een teleurgestelde Oranjeheer Schoenaker tegenover Sportbeat. “We hadden in deze wedstrijd meerdere kansen om door te drukken. We hadden het niet op het einde moeten laten aankomen.”

Advertentie

Waar in Nederland de strijd om de landstitel met de zes teams uit de BENE-League wordt gevoerd, speelt in België alleen de top-4 om de schaal. Achilles Bocholt en Sporting Pelt zijn gestart met een remise. Na een thuisoverwinning op Visé gaat het Hubo Handbal van Peter Portengen over de grens meteen over de titelhouder heen.

KTSV Eupen versus Atomix
Het werd zaterdagavond 32-25 voor Hubo Handbal dat eerder de komst van Martijn Poot (Hellas) en Stijn Brinks (Bevo) meldde. Portengen over de winst voor de microfoon van Sportbeat: “Als je thuis van de nummer drie verliest is het seizoen bijna wel klaar. Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar ook blij met de manier hoe we ons gepresenteerd hebben.”

In de Belgische play-downs is KTSV Eupen op voorsprong tegen Atomix gekomen: 33-27 (16-12). Op zaterdagavond scoorde landgenoot Stef Eggen eenmaal namens de thuisploeg. KTSV Eupen en Atomix spelen in een best-of-five om het plekje in de BENE-League.

Foto: FotoReza

Advertentie