Skip to main content

Sprengers helpt Borussia Dortmund aan uitzege en maakt er meer dan landgenoot Visser

Na het ontslag van trainer/coach André Fuhr heeft Borussia Dortmund de draad weer opgepakt. Door acht doelpunten van Zoë Sprengers (foto) werd afgelopen weekend afgerekend met HSG Bensheim/Auerbach: 22-28.

Advertentie

Een voorsprong bij rust (12-15) werd door de gasten uit Dortmund uitgebouwd. Waar Sprengers er acht maakte, vond landgenoot Dionne Visser aan de overkant zeven keer het net.

Fem Boeters
Onder de lat bij Borussia Dortmund stopte Yara ten Holte een derde van de ballen van HSG Bensheim/Auerbach. Ook een stoppercentage van 33 procent voor positiegenoot Helen van Beurden. Borussia Dortmund blijft net als Thüringer HC – 27-38 winst op TuS Metzingen – en SG BBM Bietigheim ongeslagen in Duitsland, terwijl HSG Bensheim/Auerbach de eerste nederlaag heeft moeten slikken.

Naast Sprengers en Visser ook veel goals van Fem Boeters. Net als in de vorige speelronde had de cirkelspeelster namens TSV Bayer 04 Leverkusen het vizier op scherp staan. Tijdens het gelijkspel met thuisploeg Buxtehuder SV (28-28) maakte Boeters vijf uit vijf. Zo is TSV Bayer 04 Leverkusen na drie partijen van de nul af.

VfL Oldenburg – SV Union Halle-Neustadt
Tevens het eerste punt in speelronde drie van de Bundesliga voor het SV Union Halle-Neustadt van vijfvoudig doelpuntenmaker Maxime Struijs. De uitwedstrijd met VfL Oldenburg eindigde onbeslist: 24-24 (12-9). Struijs gaat zich net als Sprengers en Ten Holte melden bij de Oranjedames op Papendal.

Foto: FotoReza

Advertentie